Cand.it. Stine Millwertz

Vil du dele ud af din erfaring?

  • 21 jan. 2015 Kl 9:54

Sådan stod der i emnefeltet på den mail en it-chef fik fra Stine Milwertz en tidlig morgen. Hun fik positivt svar med det samme og mod på mere metodefrihed i sin jobsøgning.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Cand.it.er med masser af mod på at brænde sin passion af i branchen. Sådan var det for Stine, da hun meldte sig på arbejdsmarkedet i 2012. Det blev også til et par projektstillinger, men ikke den fuldtidsstilling, hun drømte om.

En tid med selvstændig bibeskæftigelse

For at prøve andre af sine talenter af søgte Stine om lov til at drive selvstændig bibeskæftigelse. Hun kan nemlig også undervise i yoga. Med et ufaglært brødarbejde ved siden af hang det økonomisk nogenlunde sammen, men en dag måtte Stine selv ned i kroppen og mærke efter, om hun var på rette spor: Hvorfor havde hun valgt at læse digital design og kommunikation i sin tid?

- Jeg genfandt min passion for it og specielt for den del, der kaldes user experience. Og jeg fandt ud af, at jeg er afhængig af et arbejdsfællesskab. Et kursus i MA gav mig skubbet til at komme ud af isolationen og få gang i netværkeriet.

Kaffemøde: ”Stik din snude frem i branchen!”

Stine havde fulgt en bestemt blog et stykke tid. Forfatteren er ansat i et større digitalt bureau som Chef for User Experience. Hun kunne lide tonen og indholdet, så hvorfor ikke prøve at skrive til ham? Ikke for at tigge job, men for at få del i hans erfaring.

- Jeg fik bare en masse gode råd på et kaffemøde: Gå ud og sig hej til folk. Vær stædig og fræk. Kom frem på banen og vær synlig i branchen. Det gælder også de sociale medier: Udtryk din begejstring på Twitter. Stik snuden frem. Larm!

Ny tilværelse som freelancer

Og så fik Stine en vigtig erfaring oveni fra sin ”it-date”:

Drop drømmen om fuldtidsarbejde her og nu. Gå efter freelanceopgaver i stedet.

- Jeg har faktisk fået gang i to projekter med at lave strategi og indhold på de sociale medier for et mindre arkitektfirma og en frisør. Så nu er opgaven at kombinere freelancearbejde og jobsøgning.

Stine fik næsten et adrenalinkick af sit f2f-møde. Hun kom ud af sin ledighedstørke med at bruge al tiden på de skriftlige ansøgninger. Oplevelsen af at stå uden for arbejdsmarkedet kan på en dårlig dag let blive til en oplevelse af at være uegnet.

- Det har givet mig en metodefrihed i min jobsøgning nu. Jeg har fået mod på at gå mere legende til det så at sige.

Jeg skal ud og mærke energien i branchen. Den finder du ikke ved at kigge i jobdatabaserne.

0 kommentarer