Foto: OK

Talent Aarhus: Virksomheder møder fremtidens innovative medarbejdere

  • 19 jan. 2015 Kl 14:57

Hvordan bruger man sin faglighed som antropolog, teolog eller noget helt tredje, når det gælder om at skabe innovation for virksomheder? Det spørgsmål har MA stillet til egne medlemmer og til fire aarhusianske virksomheder, der samtidig har givet deltagerne mulighed for at arbejde med udfordringer fra virkeligheden.

For energiselskabet OK a.m.b.a. resulterede projektet Talent Aarhus i flere innovative svar på fremtidens udfordringer. De blev præsenteret for OK’s repræsentanter sammen med de øvrige virksomhedscases fra Actura, Jensens Kurser og Folkeuniversitet ved en innovationsbegivenhed på Godsbanen i Aarhus i november måned 2014.

“Vi opfandt en OK-familie”

- Vi valgte at konkretisere opgaven ved hjælp af en ’OK-familie’ og med tiltag, der er rettet mod det enkelte medlem i familien. Fra ’OK-barn’ til ’OK-mor’, siger antropolog Charlotte Jensen, der sammen med den øvrige del af gruppen havde fået til at opgave at finde frem til de største fremtidige udfordringer for OK som brændstofleverandør og komme med bud på, hvordan udfordringerne kan håndteres.

- Nøgleordet er bæredygtighed og dermed udfasning af fossile brændstoffer, og vi foreslår blandt andet, at OK laver et børneløb, et børnemiljøspil og lignende, hele tiden med energivenligheden for øje, uddyber Charlotte Jensen.

MA’s medlemmer = Fremtidens innovative medarbejdere

MA havde henvendt sig til de fire virksomheder, fordi man ønskede at lave en ’arbejdslejr’ og vise virksomhederne, hvad dens medlemmer kan, når de får stillet en case fra det virkelige liv til rådighed. Ifølge Søren Gram Egeberg, karriererådgiver i MA, er målet med Talent Aarhus, at såvel de deltagende virksomheder som de ledige akademikere får udbytte af processen.

- Vi har et mantra i MA om, at vi er et sted, hvor fremtidens virksomheder kan møde fremtidens innovative medarbejdere. Akademikere vinder mere og mere indpas på det private arbejdsmarked. Fx rummer en antropolog også kompetencer, virksomheder har brug for i fremtiden, siger Søren Gram Egeberg.

Synergi: Hvad kan I og hvad kan jeg?

- Jeg læste spørgsmålene fra OK-energi og tænkte, at jeg da altid kunne møde op og byde ind med, hvad jeg har, siger Lene Christensen, én af de andre deltagere i OK-gruppen. Det er altid godt at bruge det, man kan. Og jeg kan få ideer.

Hun fortsætter:

- Det interessante ved at arbejde i gruppen var at være sammen med andre. Så jeg lærte noget af dem, mens vi sammen satte os ind i et for os fremmed område.

Jeg kom for en tid ud af den boble, hvor man konstant kæmper sin egen kamp for at få et job og ikke rigtig ser, hvad man har til fælles med andre.

Ifølge Thor Bach Krarup Jensen fra Forretningsudvikling i OK har samarbejdet sat nogle tanker i gang, og man vil nu præsentere de mange forslag for OK’s ledelse.

- Det er jo altid interessant at blive udfordret på den måde, som man tænker og arbejder på i sin dagligdag samt høre, hvordan gruppen forestiller sig, at man kan håndtere disse udfordringer. Jeg bed blandt andet mærke i, at vores gruppe ville tage udgangspunkt i familien, siger Thor Bach Krarup Jensen.

Fra formelle krav til frisat kreativitet

Og så har Lene Christensen en bonuspointe:

- Hvor var det opløftende at være til møde i MA, uden at det kun handler om krav og reglementer. Pludselig var der også plads til engagement og kreativitet, så MA’s karriererådgivere fik set mere af ens person end det nummer, man plejer at være.

Denne artikel er et sammenskriv fra OK’s pressetjeneste ved Rasmus Boserup og indlæg fra MA-medlem Lene Christensen.

0 kommentarer