Tænk jobsøgning midt i specialeskrivningen

  • 31 okt. 2013 Kl 9:36

Forbered din karriere inden du står med dit eksamensbevis, lyder rådet fra både MA og Københavns Kommunes Karrierestedet.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

candportalen.dk: Har du tjek på dit cv?

MA er aktive ude på studiestederne i mange sammenhænge. Ét af vores mest populære tilbud har i mange år været et cv-tjek til de studerende, så du er bedre klædt på til karrieren, når du veksler speciale til en færdig uddannelse. Du kan fx se tre cv-tjek på Candportalen. Og du kan samme sted følge med i de mange arrangementer, vi tilbyder på netop dit universitet.

Hovedbudskabet er, at det på mange måder er en god idé allerede under specialeskrivningen aktivt at søge interessante og relevante job. Københavns Kommune udvider nu deres jobcenters arbejdsområde ved at sende tre konsulenter fra Karrierestedet ud under navnet Fremskudt dimittendindsats. De vil opsøge de studerende på universiteterne i København og omegn og nogle gange i samarbejde med MA udbyde arrangementer med jobrettet fokus. Afdelingschef i MA, Marianne Rossander, hilser bestemt initiativet velkommen. – Det er et fint supplement til det, MA gør og har gjort længe på alle landets universiteter. Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at mindske en foruroligende høj dimittendledighed.

Hvad har andre gjort? Læs om Rikke Molter og Anne Boeg Stjernholm.


Læs også i MA Guiden om et helt nyt initiativ, Introduktionsstillinger i det offentlige:

  • Har du været ledig i en sammenhængende periode på minimum et år, har du mulighed for at søge de særlige introduktionsstillinger på et års varighed på en offentlig arbejdsplads.
  • Ordningen retter sig specielt mod dimittender.
  • Lønnen er noget lavere, men til gengæld får du uddannelse og oplæring ved siden af.
  • Du forbruger ikke af dine dagpengeuger under ansættelsen.
  • Stillingerne slås op på fx job-i-staten.dk eller jobnet.dk.
  • Gør gerne de offentlige arbejdsgivere opmærksom på ordningen i din jobsøgning.
  • Ordningen løber frem til april 2015.

0 kommentarer