Supplerende dagpenge: MA vil fortsætte det politiske pres

  • 15 mar. 2012 Kl 12:41

Kære skriveflittige medlemmer

Mange, mange tak for de fyldige indlæg om problemerne ved tidsbegrænsningen på de supplerende dagpenge. Jeg har brugt dem til at skrive et debatindlæg til Information, som også kan læses i dette nummer af MA-Nyt.

Jeg vil arbejde videre med problematikken og forsøge at skabe alliancer med andre faggrupper om dette benspænd i dagpengesystemet. Når det ikke lykkedes for os at få Mette Frederiksen i tale, så er det i det mindste glædeligt, at Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører har villet tilkendegive sin holdning til de supplerende dagpenge her i MA-Nyt.

Det positive er, at han siger, at han er imod tidsbegrænsningen, men ellers synes jeg nok, at han har utroligt meget uld i munden. Der skal skabes et større pres for at få ændret denne regel. Så skriv gerne flere indlæg til os om, hvordan jeres situation ser ud i forhold til tidsbegrænsningen på de supplerende dagpenge.

Forleden hørte jeg om et medlem, der i en sen alder desværre blev fyret fra en offentlig arbejdsplads. Han havde aldrig tænkt over efterlønnen. Det var jo bare en forsikringsordning og mulighed, man havde, og det var da værd at overveje, om man ikke skulle få sit efterlønsbidrag udbetalt. Nu blev fx Pengemagasinet på DR1 forleden om efterløn og seniorjob pludselig interessant og fik ham til at tænke videre.

MA sender i disse dage og kommende uger breve ud til alle efterlønnere. Så endnu engang opfordrer vi også dig til at tænke dig grundigt om, før du eventuelt trækker dine penge ud. Det er en uigenkaldelig beslutning, og du mister retten til efterløn, seniorjob og den skattefri bonus man kan få, hvis man arbejder til man når pensionsalderen.

Venlig hilsen

Frederik Dehlholm
Formand for MA

0 kommentarer