På en såkaldt hackaton-dag vandt Charlotte Bengt (tv.) 50.000 kroner til videreudvikling af en app. Foto: Kresten Worm-Leonhard

 

Retoriker udvikler app til unge diabetikere

  • 19 feb. 2014 Kl 15:13
Uddanner vi for mange humanister til arbejdsløshed? Det siger en del meningsdannere i den offentlige debat lige nu fra Produktivitetskommissionen til KU’s rektor. De skal ikke læse videre her, hvis de vil bibeholde deres fordomme.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Charlotte Bengt er ved at få en aftale i stand med i Diabetesforeningen. Hendes opgave er nemlig at få foreningen, insulinproducenter og Region Sjælland til at blive enige om, at der er et marked for at sætte penge i at udvikle en app til unge diabetikere. Den skal minde dem om, hvornår det er tid til næste skud.

- Er man 17 år og har diabetes oveni, er man ikke i en aldersgruppe, der er allerbedst til at passe på sig selv. Eller rettere, man har behov for at være spontan, hvad enten man nu er på Roskilde Festival eller gerne vil dyrke sex. Der kan let gå kludder i systemet. Måske er vores app lige løsningen for dem, fortæller Charlotte.

En hackaton-dag med førstepræmie

CharlotteBengt_120

Cand.mag. i retorik Charlotte Bengt

Og hvordan kommer man derhen, når man er cand.mag. i retorik? Ja, en anden debat handler lige nu om, at Carsten Koch-udvalget har foreslået at nedlægge de seks ugers selvvalgt uddannelse for ledige. For Charlotte blev et sådant kursus den afgørende løftestang.

- Kurset handlede om innovativ projektledelse, og det stærke ved det var, at der var indbygget praktik. Virksomhederne kunne komme med deres behov, og så fungerede vi som en slags konsulenter.

Charlottes kontaktvirksomhed blev Relations Technologies i Roskilde, som har specialiseret sig i at bruge spil til at sætte skub i læringsprocesser. Og kulminationen blev en såkaldt hackathon-dag i november 2013, hvor den fælles idé om app’en blev udklækket under stærkt tidspres.

- Da vi sad og brainstormede løs, kom der en sygeplejerske forbi vores gruppe og hun udbrød spontant ”Hold kæft, hvor er det smart”. Så vidste vi, at vi havde fat i noget.

Og ikke bare havde de fat i noget. Deres idé vandt blandt 11 andre forslag til en sundhedsapp, og Charlotte og firmaet blev 50.000 kr. rigere. De er reserveret til at prøve ideen af. Netop det, Charlotte er i fuld gang med.

Argumentationsanalysen fra studiet bliver omsat til strategisk kommunikation

Charlotte har tidligere arbejdet med kommunikation i plastindustriens brancheforening, hvor hun blandt andet lavede en skolekonkurrence for fysikelever. Senere kom hun til Danske Bank i deres CSR-afdeling – et job hun var meget glad for, men efter den seneste kontraktansættelse er hun nu på jagt efter nye opgaver at kaste sig over.

- Jeg bruger virkelig mine generalistkompetencer. Men jeg bruger også min retorikfaglighed. En klassisk disciplin indenfor faget er argumentationsanalyse, og det er den, jeg kan omsætte til strategisk kommunikation, fx når jeg nu skal ud og samle interessenterne om diabetesapp’en.

Selv om ønskejobbet for Charlotte er at beskæftige sig med CSR-kommunikation, så er projektansættelsen hos Relation Technologies kærkommen og kan måske føre mere med sig.

- Jeg overvejer også at gå selvstændig og tilbyde forskellige kommunikationsydelser inden for CSR til mindre virksomheder, slutter Charlotte.

Som vi siger i MA: Vores medlemmer har helt unikke kompetencer, og de kan blive drivkraften på fremtidens arbejdsmarked. Det vil vi gerne hjælpe arbejdsgiverne med at se.

Charlottes historie beviser påstanden!

0 kommentarer