Biokemiker, cand.scient. Annette Timm

Man klæder om, er dybt inde i produktionen, indtil du opdager, det har regnet udenfor

  • 17 nov. 2015 Kl 9:57

MA’s ledige scient.er og Novo Nordisk i Kalundborg mødte hinanden til jobdating i februar måned 2015. Biokemiker Annette Timm fik en øjenåbner – og et job pr. 1. april. Hvordan er det gået et halvt år efter?

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

I bilen sidder de fire, som skiftes til at køre. Afgang fra Valby Station og en time efter er der omklædning i Kalundborg. Myldretidstrafikken går heldigvis den anden vej. Der bliver snakket og sparret fagligt, ja, så godt, at de også er begyndt at se hinanden uden for arbejde.

Annette er til daglig supporter på verdens største insulinfabrik. Det vil sige ikke helt, for et halvt år inde i ansættelsen er der stadigvæk rigtig meget at lære.

- Jeg kan virkelig mærke, at jeg kan bruge mine erfaringer fra universitetet, når jeg skal lære nye ting på ganske kort tid. Jeg har jo min grundforståelse for de kemiske processer på plads, men alt det produktionstekniske er spritnyt for mig.

Hvis ikke MA havde arrangeret jobdatingturen til Novo Nordisk, var Annette ikke havnet dér. Men hun opfordrer alle til bare at søge.

- Jeg kunne ikke gennemskue, hvad der stod i mit jobopslag i sin tid. Så mit råd er at spørge alle dem, du kender. Og springe ud i det. Man finder hurtigt ud af at pendle fra København til Kalundborg.

Fra forskningsmiljø til samarbejdsmiljø

Før Novo Nordisk var Annette forsker på Rigshospitalet. Et arbejde der til tider godt kunne føles lidt ensomt, da der ikke var mange andre, der arbejdede med samme projekt. Forskningsarbejde er som udgangspunkt ”hemmeligt”, så ingen stjæler dine ideer og resultater.

- Forskning er arbejde med skyklapper på. På Novo Nordisk er det mere end o.k. at spørge om hjælp, for alle er optaget af at få det hele til at køre. Jeg skal samarbejde med alle i fabrikken og snakker med mange faggrupper i løbet af en arbejdsdag for at være sikker på, at alle sider i en sag er dækket. Her kommer mit gamle fritidsjob som bartender mig til gavn.

Annette er også blevet positivt overrasket over det fokus, der er på udvikling. Allerede fra starten er hun af sin leder blevet præsenteret for mulighederne for sine videre karrieremuligheder: Hvad vil du? Hvad har vi brug for?

- Der snakkes åbent om, at jeg kan være et andet sted i organisationen eller i et andet team på et eller andet tidspunkt.

Novo Nordisk i Kalundborg udvider. Der er brug for scient.er. Og snart får man sin egen station ved fabrikken.

Så tager togturen fra København også kun en time.

0 kommentarer