Klar tale og klarhed er guld i opstartsfasen

  • 05 maj. 2011 Kl 10:49

Ditte Graa Wulff startede i august måned 2010 sit eget konsulentfirma på konceptet ‘Få mere ud af jeres møder’, www.mødehuset.dk. Ballasten var en uddannelse som KaosPilot fra Aarhus og udfordringerne store: Hvad gør jeg som ung og nyuddannet, der gerne vil starte egen virksomhed?

MA-Nyt har derfor bedt hende anmelde vores nye brochure ‘Kom godt i gang som selvstændig’.

“Denne her folder ville jeg da egentlig gerne have læst som noget af det første, da jeg oprettede virksomhed. Jeg startede som selvstændig, lige da jeg var blevet færdiguddannet, og skulle både hitte rundt i momsregler, skatteregler og så dagpengeregler. Mange ville gerne hjælpe med gode råd og erfaringer, men ofte bidrog det bare til forvirringen: ”Jeg er altså rimelig sikker på, at min venindes kæreste godt kunne få dagpenge – eller også var det feriepenge….nu bliver jeg egentlig i tvivl”.

Med andre ord: Klar tale og klarhed er guld i opstartsfasen. Folderen her er både overskuelig og informativ. Den giver svar på de vigtigste spørgsmål, man står med, og gør samtidig opmærksom på nogle ting, som man måske ikke havde tænkt over. Den kortlægger de resurser, som er tilgængelige derude. Selvom jeg har brugt meget tid på at opsøge forskellige netværk og rådgivninger på egen hånd, var der stadig flere bud i folderen, som jeg ikke anede fandtes.

Jeg kom dog lidt i konflikt med min børnelærdom på KaosPilot-uddannelsen omkring forretningsplanen, som folderen understreger vigtigheden af. Vi fik banket ind i hovedet, at en forretningsplan er første skridt i retning af en “skrivebordsvirksomhed”, som aldrig kommer ud over rampen. I stedet er budskabet: Just do it. Og lav forretningsplanen, hvis du en dag skulle få brug for en investor. Jeg har aldrig skrevet en linje til en forretningsplan og er aldrig blevet rykket for en. Men det klart vigtigste af alt er, at folderen gør opmærksom på, at ens a-kasse faktisk kan være en aktiv og meget kærkommen sparringspartner, når man tager springet ud i det selvstændige liv.”

Du kan downloade folderen fra MA’s hjemmeside eller få den tilsendt ved at ringe til os (70 20 39 71) eller skrive.

0 kommentarer