Er du fredagsbarkanonen?

Kender du typen på dit universitet?

  • 01 nov. 2016 Kl 9:05

Studiemiljøet flyder med forskellige persontyper. Der er tutorlegenden, fredagsbarkanonen og rettighedsforkæmperen. Efter tre år på Københavns Universitet er jeg klar til at guide dig  igennem de forskellige studerende. Hvilken type er du på universitet?

Af Mads Bak, stud.mag. i film- og medievidenskab, KU

Fredagsbarkanonen

Det første han gjorde, da han startede på universitet var at melde sig ind i fredagsbaren.

I begyndelsen måtte han kæmpe for sin plads ved at påtage sig de mindre attraktive opgaver såsom at rydde op om natten efter de våde fester, gå i Superbrugsen for at pante de tomme flasker og være politimanden der sørger for, at de studerende ikke ryger på terrassen.

I dag er denne rolle fortid. Han er formand for hele svineriet. Det er ham, der alene styrer festens gang. Og han gør det med hård hånd, når han sætter de andre til at vaske gulv, mens han tæller kassen.

En gang tutor altid tutor

Da han flyttede fra Jylland til København for at starte på en uddannelse, sagde han farvel til sine venner.

Derfor meldte han sig straks som tutor, da det er en effektiv måde at få opbygget sig et netværk på. Tutorlivet gjorde, at han fik tætte venner på tværs af uddannelsens årgange.

De nye studerende så ham som en guru, fordi han vidste alt om, hvordan man navigerede sig rundt i Absalon – it-systemet på Københavns Universitet.

Nu er han startet på kandidaten, og hvis han må være tutoren for de nye bachelorer igen i år, så er han det.

Hun kender svaret

På Københavns Universitet har vi det berømte akademiske kvarter, som betyder, at man skal møde et kvarter senere end, hvad skemaet viser.

Det har hun ikke forstået, da hun punktligt følger skemaet alligevel.

Til gengæld er du forsikret om, at hun har forstået dagens tekst, og hun med garanti har styr på sine noter. Når undervisningen er færdig, løber hun op til underviseren for at stille spørgsmål til næste uges tekst, som hun allerede har læst. Og når hun har fået svar på spørgsmålene, er alle taget hjem, fordi de er smadret i hovedet efter videnskabsteori.

Du er også forsikret om, at hun kender svaret, hvis du er i tvivl om pensum, eksamensdatoer og formalia, da studieordningen er hendes gode ven. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du også bliver det.

Han giver aldrig op

På universitetet er der en regel om, at man skal dumpe den samme eksamen tre gange, før man bliver smidt ud.

Den regel kender han godt, fordi han fik en skidt start ved at dumpe de to første eksamener.

Det startede en dominoeffekt, da han på det efterfølgende semester skulle gå eksamenerne om, som resulterede i, at han også dumpede eksamenerne på det semester. Hans medstuderende begyndte at undgå ham, når der skulle dannes grupper, så han måtte skrive alle eksamener alene.

Men han giver aldrig op. Og når du starter på kandidaten, sidder han ved siden af dig. Klar til endnu et semester.

Rettighedsforkæmperen

I rusperioden er han kanonen, der sørger for, at alle har det godt. Han holder fester, synger fællessange og inviterer på middage, for at vi kan lære hinanden at kende.

Men når introugerne er overstået, ser du ham ikke før, du fire måneder efter møder ham på eksamensgangen. For han er ikke startet på universitet for at læse Bourdieu og Goffman.

I stedet dropper han undervisningerne, fordi han er ude at kæmpe for vores rettigheder. Han er med i alle fagråd, en stor spiller i Humrådet på KU, og så arrangerer han de demonstrationer, som vi andre deltager i efter undervisning.

0 kommentarer