Biofysiker Peter Husen foran sit hus på Fyn.

Jobsøgning med tryghed i ryggen

  • 08 jun. 2015 Kl 13:41

”MA tilbyder medlemmerne vel nok markedets bedste lønsikring” reklamerer vi med på hjemmesiden. Biofysiker Peter Husen tegnede den og fik hurtigt brug for den.

Af Hans Jørgen Wulff, kommunikationskonsulent i MA

Det var på mange måder drømmejobbet for Peter Husen, der med en kandidat i fysik og datalogi og senere en ph.d. i biofysik blev ansat i en lille opstartsvirksomhed inden for solcelleindustrien. Karrieren var godt i gang.

Men der var også gang i andet. Hans kone havde fået nyt job og var gravid, og de boede i et tofamilieshus, hvor det ville være rart, hvis de kunne få mere plads. Overboen havde nemlig snakket om at ville sælge.

- Vi satte os ned og blev enige om, at vi burde sikre os bedre. Jeg fik godt nok en høj løn, men det var i en usikker branche. Det kunne blive en ret alvorlig sag for os på de beskedne dagpenge, forklarer Peter Husen.

Lønsikringen blev tegnet. Og meget nemt ifølge Peter Husen. Lidt mailkorrespondance og helt ”lowtech”.

Efter to et halvt års ansættelse gik det ganske rigtigt galt. Peter blev afskediget og måtte også have sin fagforening, Dansk Magisterforening, ind over.

- Jeg havde tre måneders opsigelse, men jeg vidste jo ikke, hvor lang tid, der ville gå, før jeg fandt et nyt job. Med lønsikringen oveni dagpengene var det ikke så kritisk at stå en måned eller mere uden job.

Der gik heldigvis ikke lang tid, før Peter gennem sit netværk fandt en postdocstilling. Den har jo indbygget en tidsbegrænsning, så han vil helt sikkert beholde sin lønsikring.

- Det har været meget vigtigt for mig, at jeg kunne målrette min jobsøgning med en tryghed i ryggen, slutter Peter Husen.

0 kommentarer