Job i Tyskland: Find et dansk datterselskab

  • 14 mar. 2016 Kl 8:18

To tredjedele af dansk eksport går til det indre marked  i EU og står samlet for 500.000 danske arbejdspladser.

Af Henrik Schroll Graae, karriererådgiver i MA

Større, danske eksportvirksomheder opererer i stigende grad i Tyskland. De opererer blandt andet  ved at oprette et datterselskab, der bliver virksomhedens forlængede arm i landet.

Som kandidat skal man derfor være indstillet på at blive ansat i det tyske datterselskab – og dermed bo i Tyskland i en periode.

Ifølge Dansk Industri har danske virksomheder indtil nu koncentreret sig om aktiviteter i det nordlige Tyskland, men der er også store muligheder syd for Hamborg og hele vejen ned til München.

Du skal være forberedt på, at tyskerne har en mere hierarkisk virksomhedskultur end den, vi kender fra danske virksomheder.

Vejen ind i virksomhederne

Det en fordel at have en dansker placeret i frontlinjen på det vigtige, tyske marked, men du skal starte med at kontakte moderselskabet i Danmark.

På virksomhedernes hjemmesider kan man typisk se i hvilke tyske byer, de har filialer. Med denne platform og erfaring vil der være gode muligheder for at søge tilbage til Danmark på et tidspunkt, hvis man ønsker det.

Ofte kan det være nødvendigt med efteruddannelse i mindre omfang, eksempelvis kurser inden for salg, marketing eller økonomi. Dem kan du tage som merkonomfag.

Sammen med universitetsuddannelsen har man dermed et solidt grundlag.

Fire gode råd

  • Søg stort dansk datterselskab i Tyskland eller
  • Søg mindre virksomhed i Danmark med eksport til Tyskland
  • Skaf supplerende kommercielle kvalifikationer indenfor salg, marketing, økonomi og lignende.
  • Brug muligheden for at rejse til Tyskland på EØS-ordningen, når du skal søge arbejde. Du bliver taget godt imod.

0 kommentarer